Campings: Camping Dennedune Terschelling Hoorn, Friesland

Aangeboden: Camping Dennedune Terschelling Hoorn, Friesland Prijs: N.v.t.

Algemeen
Camping "Dennedune" (tot 1987 "Tante Doortje") is het oudste kampeerterrein van Terschelling en voor velen ook de mooiste! Het herhalingsbezoek is heel groot (dus voor boeking een zaak om rekening mee te houden). De sfeer is door de jaren hetzelfde gebleven. Op het erf van een Terschellinger boerderij uit 1871 kunt u uw tent opzetten.
De camping is niet groot (0,5 ha) en bestaat uit twee velden. De tenten op het grote, open veld hebben uitzicht op bos, duin en weiland. Het kleine veld wordt omgeven door elzen en is wat meer beschut. Omdat de camping op een duinvoet ligt is de grond erg droog. (Dat heeft een groot voordeel wanneer het weer eens niet zo is als u had gehoopt.) Camping "Dennedune" is geopend van eind april tot en met 30 september.

Voorzieningen
Op onze camping is kamperen nog echt kamperen. Dus geen animatieteam of slecht weervoorziening en geen electrische aansluiting op de kampeerplaatsen. Op de camping staat een gebouw met twee dames- en twee herentoiletten en een dames- en herenwasgedeelte. Daarnaast is er nog op de camping een spoelbak. Verder zijn er twee douches. Een kampwinkel hebben we niet, maar in Hoorn is een winkel voor de eerste boodschapjes en de krant, voor een grotere supermarkt kunt u naar het dorpje Lies (2 km verderop). Aan de Dorpsstraat, tegenover de camping, is een broodjeszaak. Voor een vers broodje hoeft u alleen het weiland over te steken (ca. 150 meter).

Ligging
De ligging van camping "Dennedune" is uniek. Voor de camping, aan de zuidkant ligt een weidegebied. Over het 150 m lange pad daar doorheen komt u op de Dorpsstraat van Hoorn. Het is vervolgens weer ca. 2 km verder om bij de Waddendijk te komen.
Benoorden het kampeerterrein ligt dus de "Dennedune", een met dennen begroeid hoog duin dat deel uit maakt van het Hoorner bos. Door het bos is het ongeveer een 20-30 minuten lopen tot aan het strand. U kunt ook achter de camping op de fiets stappen en 100 m verder de autovrije, 1500 m lange Badweg nemen naar het strand. Iedere zomer krijgt het strand van Hoorn de Gouden Wimpel, een landelijke onderscheiding voor het schoonste en mooiste strand. Ruimte te over!

Honden
Zelf hebben wij twee hondjes en daarom hebben wij er geen bezwaar tegen als u uw trouwe viervoeter ook meeneemt. Maar houdt er wel rekening mee dat niet iedereen op honden gesteld is en houdt daarom uw hond(en) op het kampeerterrein aangelijnd. In het Hoorner bos, dat aan de camping grenst, mogen de honden los, net als het daarachter gelegen strand. (De enige dieren die op de camping los lopen zijn 's middags de kippen en de haan, en 's avonds een egel!)

Prijzen
Prijzen per nacht
Persoon € 4,00
Kinderen (t/m 12 jaar) € 3,25
Grote tent € 3,50
Middelgrote tent € 2,80
Kleine tent € 2,50
Hond € 0,75
Auto € 0,75
Douchen, warm water gratis
Toeristenbelasting € 0,80 p.p.p.n. (vanaf 4 jaar)

(Buiten de vakanties doen we mee aan de Caravanactie - 50% korting op de overtocht en 20% op de camping)




Camping
Naam: Camping Dennedune
Adres: Duinweg Hoorn
Huisnummer: 50
Postcode: 8881 ED
Plaats: Hoorn Terschelling
Telefoon: 0562-448196
Provincie: Friesland
Land: Nederland
E-mail: dennedune@planet.nl

Omschrijving
Oppervlakte: 5.000 m2
Aantal plaatsen: 30
Ligging: Landelijk
Omgeving: In bos
Staanplaatsen: Zon, Schaduw
Recreatie: Sportterrein
Extras: Huisdier toegestaan, Internet, Speeltuin, Snackbar

Verhuur
Vakantiehuisjes

Betaalmiddelen
Contant
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken op Campings