Campings: Camping 't Haasje in Olst, Overijssel

Aangeboden: Camping 't Haasje in Olst, Overijssel Prijs: N.v.t.

Onze camping, in het buurschap Fortmond tussen Olst en Wijhe, is gelegen aan de IJssel, in één van de mooiste gedeelten van de westelijke IJsselvallei. Fortmond is één groot natuurreservaat. De unieke IJsselflora, vogelbroedgebieden en natuurreservaten in deze omgeving trekken jaarlijks veel natuurliefhebbers.

U vind naast de seizoenplaatsen op onze camping ook een flink aantal toeristische plekken voor een korte of langere vakantie.
Onze "zomergasten" bieden wij veel mogelijkheden tot recreatie, zowel op de camping als daarbuiten! Van wandelen en fietsen in de prachtige omgeving, tot vissen, zwemmen en watersport aan IJssel.
Naast een overnachtingplaats voor de zomerse gasten bieden wij in de winter een heerlijk warm rustpunt in ons restaurant. Wandelaars en andere natuurliefhebbers kunnen daar genieten van een heerlijke maaltijd of een kopje koffie met appelgebak.

Op de plek waar nu de camping is, heeft vroeger een steenfabriek 't Haasje gestaan.

De camping dankt dus zijn naam aan de voormalige steenfabriek.
Op de camping kunt u nog resten vinden van de oude steenfabriek. Midden op de camping staat nog een steenoven met een halve schoorsteen. Het restaurant is een oud pand van de fabriek. Hier werden vroeger de stenen geperst. Midden in het restaurant, waar nu de openhaard staat, stond vroeger een steenpers.

De steenfabriek werd in 1850, op bescheiden voet, opgericht door de fa. R. Bakhuis & Co. De steenfabriek werd voortdurend uitgebreid en het terrein besloeg uiteindelijk 5 ½ ha. In 1915 bezat de fabriek twee steenmachines die in werking gebracht werden door een stoommachine van 25 PK. In de seizoenstijd werkten er toen 105 - 115 arbeiders. De jaarlijkse productie bedroeg in 1915 vijf tot zes miljoen stenen. Deze stenen werden hoofdzakelijk in de vier noordelijke provincie's afgezet.

Camping
Naam: Camping 't Haasje
Adres: Fortmonderweg
Huisnummer: 17
Postcode: 8121 SK
Plaats: Olst
Telefoon: 0570-561226
Provincie: Overijssel
Land: Nederland
E-mail: info@kampeeridee.eu

Omschrijving
Oppervlakte: 150.000 m2
Aantal plaatsen: 385
Electra (CCE): Ja
Omgeving: Aan meer of rivier
Recreatie: Sportterrein
Sanitair: Babyruimte, Chemisch toilet, Verwarmd sanitair
Extras: Huisdier toegestaan, Internet, Rolstoelvriendelijk, Speeltuin, Wasmachine, Zwembad, Droger, Kinderbad, Recreatieruimte, Restaurant, Snackbar, Winkel

Verhuur
Fietsen

Betaalmiddelen
Pinnen, Visa Card
meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken op Campings